HXdrain referanser

Norges smarteste hjem i Flekkefjord

Ruben_HX_drain

I serien Norges Smarteste Hjem i tu.no brukes HXdrain i dette hjemmet i Flekkefjord

HXdrain i plusshus i Larvik omtalt på FBI

NRK TV Forbrukerinspektørene er på besøk på Norges første Multikomforthus i programmet 21.01.2015. I det nyoppførte plusshuset er HXdrain montert på badet.

Go to HXdrain vist på NRK FBI by clicking here

Klikk på bildet for å gå direkte til innslaget om HXdrain på FBI

I dette tilfellet er HXdrain koblet som forvarmer kun til kaldtvannet i dusjen og besparelsen er da anslagsvis 30%.  Kobles det forvarmede vannet til både dusj og inntak på varmtvannbereder oppnås den effektiviteten som måles ved normert testing av HXdrain. Den er på oppimot 50% i varmeveksleren, noe som kan gi en forventet besparelse i varmtvannsforbruk på rundt 45%

I plusshuset i Larvik er det en kombinasjon av HXdrain og et tankbasert varmegjenvinnersystem fra OSO. I Energiregnestykket til  Brødrene Dahl for denne boligen er det ført opp at energiproduksjonen fra gråvanngjenvinning skal stå for 50% av energibehovet til tappevann. Nå kjenner ikke vi detaljene ved hele bygget, men anslår at besparelsen nok er nærmere 40% enn 50%. Det er likefult en stor besparelse og sansynligvis det mest lønnsomme enkelttiltaket i hele plusshuset.

 

HXdrain på bad utenfor Ås

Håkon har bygget opp et helt nytt bad i sin enebolig. Han har brukt sluket HXdrain med innebygget varmeveksler for dusj.

Nytt sponplategulv skjuler avløpsrørene, men i veggen til høyre for HX drain går rørene som skal opp til dusjen.

Nytt sponplategulv skjuler avløpsrørene. I veggen til høyre for HX drain går rørene som skal opp til dusjen.

Alt gammelt er revet og det nye er begynt å bygges opp. Nytt sponplategulv skjuler avløpsrørene, men i veggen til høyre for HX drain går rørene som skal opp til dusjen. Her ble det montert tilkobling til HX drain og det ble satt opp en bypass kran slik at hvis det skulle skje at det ble lekkasje fra koblingene til HXdrainet så kan den skjaltes ut. Kranen kan akseseres via en innsatt luke i veggen i tilstøtende vegg.

Innstøp og membran kommer på plass.

Innstøp og membran kommer på plass.

Innstøp og membran kommer på plass, og våtromsplater med membran.

HXdrain sluk med varmegjenvinner for dusj ferdig

HXdrain sluk med varmegjenvinner for dusj ferdig

Et både lekkert og energisparende bad er kommet på plass.

Les mer om Varmegjenvinner for dusj og om produktet  HXdrain

Informasjon om alle produktene finner du i vår shop under hvert enkelt produkt. Dette inkluderer også tredjepart testrapporter.